Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Het AVG-Carhif

Het AVG-Carhif is een archief- en onderzoekscentrum gespecialiseerd in vrouwengeschiedenis en de vrouwenbeweging.

Het AVG voert wetenschappelijk onderzoek uit, informeert over lopend onderzoek en organiseert activiteiten om vrouwengeschiedenis bekend te maken bij een breed publiek. 

Je kan er een rijke collectie archieven, boeken, tijdschriften, foto’s en affiches raadplegen over vrouwengeschiedenis en de geschiedenis van de vrouwenbeweging in België. Zowel vrouwenorganisaties als personen kunnen er terecht voor een professioneel beheer van hun archiefmateriaal.

Nieuws:

• De CFP voor het colloquium 'Thinking Sex after the Great War' (oktober 2018) loopt nog tot 15/12 en vind je hier.

• Met de verhuis van RoSa, kenniscentrum gender en feminisme, naar de Zennestraat in Brussel, nam het AVG-Carhif de archiefcollectie van RoSa in bewaring voor de komende paar jaar. Het gaat om 53 archiefbestanden, samen zo'n 120 strekkende meter. In afwachting van ons nieuwe databanksysteem kan je er telefonisch of per mail meer informatie over krijgen.

• Colloquium "The gender of sovereignty in European politics and aesthetics" van 18 tot 20 december in de KU Leuven. Meer info hier .

Replay van de lezing van Aurore François "Miséreuses ou vicieuses ? Les mineur(e)s prostitué(e)s..." op het Youtube-kanaal van de  Académie royale de Belgique 

• Wil u graag onze werking ondersteunen? Dat kan door lid te worden van de Vrienden van het AVG-Carhif! Alle informatie vindt u op onze Vriendenpagina.

• Gebruik onze pedagogische webmodules over stereotypen en het feminisme van de tweede golf op http://www.gendergeschiedenis.bentdek. Ontdek ook de pedagogische instrumenten op deze website, onder meer over de Eerste Wereldoorlog. 

 

 


Newsletter nr. 12 van het Forum voor Gendergeschiedenis (29/11/2017) Hier

Lijst van onderwerpen voor masterscripties geschiedenis, 2016-2017  PDF-versie

    •  Volg het AVG ook op facebook!