Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Het AVG-Carhif

Het AVG-Carhif is een archief- en onderzoekscentrum gespecialiseerd in vrouwengeschiedenis en de vrouwenbeweging.

Het AVG voert wetenschappelijk onderzoek uit, informeert over lopend onderzoek en organiseert activiteiten om vrouwengeschiedenis bekend te maken bij een breed publiek.

Onze rijke collectie archieven, boeken, tijdschriften, foto’s en affiches over vrouwengeschiedenis en de geschiedenis van de vrouwenbeweging in België staat ter beschikking van alle geïnteresseerden. Zowel vrouwenorganisaties als personen kunnen bij ons terecht voor een professioneel beheer van hun archiefmateriaal.

Nieuws:

•  Ontdek de nieuwste publicatie van het AVG Moeders en vaders, geen vanzelfsprekende gelijkheid. Deze publicatie is te bestellen bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen , dat de studie bestelde. Vind ook alle informatie over het boek in onze publicaties .  

•   De Encyclopédie d'histoire des femmes en Belgique is zojuist gepubliceerd! Vind alle informatie over het boek in onze publicaties en op de website van  Racine.

•   Uitgelichte tentoonstellingen: Wonder Women - Sterke vrouwen in de mode in Hasselt! Meer info in niews.

•   History Extra, de officiële website van BBC History en BBC World Histories-tijdschriften, vroeg zijn lezers om te stemmen voor vrouwen die volgens hen de grootste invloed hadden op de wereldgeschiedenis. Ontdek hier de resultaten! 

•   Met de verhuis van RoSa, kenniscentrum gender en feminisme, naar de Zennestraat in Brussel, nam het AVG-Carhif de archiefcollectie van RoSa in bewaring voor de komende paar jaar. Het gaat om 53 archiefbestanden, samen zo'n 120 strekkende meter. In afwachting van ons nieuwe databanksysteem kan je er telefonisch of per mail meer informatie over krijgen.

•   Wil u onze werking ondersteunen? Dat kan door lid te worden van de Vrienden van het AVG-Carhif. Alle informatie vindt u op onze Vriendenpagina .


Newsletter 6 van het Forum voor Gendergeschiedenis (27/6/2019) Hier

Lijst van onderwerpen voor masterscripties geschiedenis  PDF-versie

    •  Volg het AVG ook op facebook!